Rebelicious kookt

(h)eerlijk zonder vlees

Dubbel D uhh.. C cup cakes

Ingrediënten
Cake
250 ml sojamelk
2 theelepels natuurazijn (ik gebruik appelazijn)
180 gr. bloem
60 gr. cacaopoeder
1 eetl. Bakpoeder (7 gram)
180 gr suiker
mespuntje zout
80 ml zonnebloemolie
merg uit een vanillestokje of een el. vanille essence
Chocoladedruppels puur

Chocolade crème
125 gr plantaardig vet (bijv. crisco)
125 gr plantaardige margarine
125 gr poedersuiker
een paar flinke el. pure chocoladepasta
25 ml sojamelk

DIY
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de sojamelk met de azijn en laat dit een paar minuten staan, zodat de sojamelk dikker wordt.

Zeef ondertussen de bloem, de cacaopoeder en het bakpoeder boven een kom.
Meng met een garde de suiker en het zout er door. Voeg hieraan de zonnebloemolie, de
vanille en de sojamelk toe en mix het geheel op een lage stand, tot een glad beslag.
Kan ook allemaal prima met de hand hoor.
Mix het beslag vervolgens nog 10 seconden op de hoogste stand.

Zet de cupcakevormpjes in de cupcaketray en vul ze voor driekwart met het beslag.
Verdeel over alle cup cakejes een paar chocoladedruppels of stukjes chocolade. Om te
zorgen dat ze niet verbranden in de oven, kun je ze eventueel met een satehprikker een
beetje het beslag induwen.

Bak de cup cakes in de voorverwarmde oven in ongeveer 25 min gaar.
Klop het plantaardige vet met de margarine luchtig. Voeg de poedersuiker toe.
Klop daarna de sojamelk erdoor. Een of 2 eetlepels chocoladepasta toevoegen en voorzichtig nog even mengen/mixen.

Schep de chocolade crème in een spuitzak met een kartelmondje. Spuit de crème op de
afgekoelde choco cup cakes. Garneer de cup cakes met een stuk choco, hagelslag,
cacaopoeder, whatever you feel like

bron: rudolphs cupcakes.
En mensen, dit is echt het beste recept voor choco cupcakes by far.