Rebelicious kookt

(h)eerlijk zonder vlees

Wist je dat er op de website meer verborgen recepten te vinden zijn?
je vind ze via deze link;

Het recept hieronder is echter uniekdefriemel en helemaal speciaal hidden voor jou!
Volgende maand zie of vind je dit recept namelijk ook nergens meer op de website terug… Aan me vragen of ik het nog voor je heb?Zinloos!!!
”Welk geheim recept? Ik heb geen recepten….Ik weet ècht waar je het over hebt…”

plant-paella!

ok ok je kunt geen goede paella maken zonder zeevruchten. Mààr je kunt dit nu ook weer geen risotto of rijst noemen. Daarvoor heeft het toch echt een te paella-ig karakter…

What is needed voor die awesome paella;

-1 fijngesnipperde ui
-scheutje olie of kneepje vloeibare boterp
-2 tenen knoflook, fijngehakt (3 mag ook )
-bakje champignons in schijfjes
-2 paprika’s. Ik koos rood.
-zeewierpoeder. Moeilijk te krijgen goedje. Wat net zo goed werkt zijn 2 vellen nori welke je kapot hakt (ik gebruik daarvoor het bakje waar m’n staafmixer op past)
-half blik tomatenblokjes
-een fijngesneden tomaat met het vocht
-1 blik cannellini bonen (dat zijn die witte)
-1 theelepel kurkuma
-halve theelepel paprikapoeder (ik gebruik gerookt omdat dat het wat meer kick geeft)
-een kop vol tuinerwten
-ongeveer 750 ml bouillon
-250 gram paellarijst. Als je deze rijst niet hebt doet die van sushi, of de rijst met van die mooie ronde korrels uit de Arabische toko, het ook prima.

What to do;

Verwarm de olie of boter in een ruime pan mét anti-aanbaklaag (juist het ‘krokante’ is zo lekker, dat is wat anders dan verbrand) en fruit hierin de ui 5 minuten. Voeg dan de knoflook, champignons en paprika toe en bak nog ongeveer 5 minuten. Roer de fijngesneden tomaat, tomatenblokjes, kurkuma, paprika- en chilipoeder erdoor en bak dit nog een paar minuten.

Doe 150 milliliter van de bouillon en de fijngemalen of gehakte nori erbij en roer dit door. Doe nu de rijst in de pan, breng het geheel aan de kook en voeg steeds al roerende wat bouillon toe. Laat de rijst rustig de bouillon opnemen, maar pas op dat het niet aanbakt. Krokant mag wèl. Met het laatste beetje bouillon voeg je de tuinerwten en witte bonen toe, zodat die nog mee opwarmen.

Breng het gerecht op smaak met peper en zout.