Rebelicious kookt

(h)eerlijk zonder vlees

 

PAKORA (12 stuks)

Pakora zijn echt favoriet hier in huis! vaak serveer ik deze met een sausje geblend van tomatenketchup met wat extra appelazijn en gerituurde uitjes.
En stop ze boordevol alle groenten die ik kan vinden. Erwtjes, bloemkool en spinazie gebruik ik erg graag…

Ingrediënten:

  • 130 gr kikkererwtenmeel
  • ½ tl zout
  • ½ tl kurkuma
  • ½ tl cayennepeper
  • 1 tl Garam Masala
  • ½ tl bakpoeder
  • ¼ tl komijn(zaad)
  • ¼ tl venkel(zaad)
  • 1 teen knoflook of ½ tl knoflookpasta
  • 1 ½ cm Gember of ½ tl gemberpasta
  • 3 els plantaardige yoghurt
  • 1 tl citroensap
  • 2 tls kokosolie
  • 80 – 125 ml water
  • 1 (of meer) groene chilipeper, fijngehakt
  • 1 ½ -2 rode uien in blokjes
  • 20 gram gehakte koriander

 

Bereiding:

Meng in een grote kom alle droge ingrediënten en mix ze goed door elkaar.

Voeg de knoflook, gember, yoghurt, citroensap, olie en het water toe en mix tot een dik beslag.

Voeg de uien, pepers, en de koriander toe en roer tot bedekt.

Verhit ong. 4 cm olie op een middelmatig vuur. Per beignet 2 tls beslag in de olie, na 2 tot 3 minuten omdraaien en nog 2 tot 3 minuten bakken.

Uit laten lekken op keukenpapier.