Recept!


Hey!
Ik vroeg jullie afgelopen weekend wat jullie meer zouden willen zien hier op de socials. Recepten was er èèn van.
Daarom deel ik hierbij het allerlekkerste bloemkoolcurryrecept ever.
Als je ooit indiaas bij me at, dan heb je deze vast en zeker met veel plezier gegeten. Het is een klassiekertje in mijn keuken. Je kan zelf een beetje spelen met de pittigheid door meer of minder verse chili (of poeder) toe te voegen. Zelf maak ik het recept ook “eigen” doordat ik mijn eigen garam massala kruiden mix. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Ook in de winkel hebben ze al prima kant en klare mixen voor je klaarstaan.
Omdat bloemkool een beetje een aanwezig luchtje geeft tijdens het koken zou ik dit gerecht vooral voorbereiden als je kids nog niet thuis zijn. Voorkomt een hoop gemopper .

Ga er keihard van genieten, bookmark het recept, maak even een fotootje zodat je het niet kwijtraakt, want zo vaak komt er geen klassieker als dit, langs hier.
Het is een topcurry. Promised.

Bloemkool curry

Ingredienten:
1 bloemkool, in roosjes (gooi de restjes niet weg maar ook in de pan)
1/2 kopje erwtjes. Liefst uit de vriezer
1 flinke ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt (of meer!)
1 tl gember, geschild en fijngehakt of geraspt
1 rode chilipeper, fijngehakt (met of zonder zaadjes en een half pepertje extra mag best)
1 blik tomatenblokjes
1 tl komijn
1 tl koriander
1 tl kurkuma
1/2 tl chilipoeder
1 flinke tl garam masala
1 blik kokosmelk
zout
Hand gehakte koriander
Eventueel aardappelzetmeel om de saus te binden.

Bereiding:
Bak de ui en chilipeper in olie, een minuutje of 4 tot licht begint te bruinen
Voeg knoflook en gember en bak een minuutje mee.
komijn, koriander, kurkuma, chilipoeder en garam masala toevoegen en even bakken tot de kruiden beginnen te geuren (minuutje of 2)
Voeg de tomatenblokjes toe en laat deze 5 min zachtjes pruttelen. Hierna voeg je de kokosmelk en de zout toe en laat dit zachtjes tot pruttelen komen. Pruttelt het, dan voeg je de bloemkool toe en kook je alles zachtjes, tot de bloemkool bijna beetgaar is. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Voeg de doperwten toe en kook nog 5 minuten door. Is de saus te fun naar je zin? Bind hem dan met een beetje aardappelzetmeel. Serveer met basmatirijst of naanbrood en een flinke pluk verse koriander.