Mutual weirdness love = food

LOVESTORY

Hey! Wisten jullie dat als ik voor een gezelschap kook, al dan niet vergezeld door een crew, ik dat afstem op de personen of het gezelschap waarvoor ik eten bereid?

Zo mocht ik de bruiloft (die vind ik ècht tof om te mogen verzorgen!) van Marco & Jess van een smakelijke Bourgondische maaltijd voorzien. Exact een jaar geleden.
Er was soep, een platterbuffet en natuurlijk een dessert en fudge.

Ik had al eerder met het bruidspaar gesproken (het is fijn om te weten voor wie je kookt, en wat zij belangrijk vinden) en er waren toffe afspraken gemaakt.
Mijn kat was instant verliefd op de bruid en samen hebben we voorafgaand een mooi maaltijdsplan in elkaar gezet.

Een week of wat voor de bruiloft kreeg ik echter voor mij wat minder prettig nieuws. Mijn crewmembers welke met me van Brabant naar Friesland zouden togen, konden beiden om eigen redenen, niet helpen op 1 augustus…

Ik deed toen via mijn persoonlijke Facebookpagina een oproepje of er misschien mensen bij waren die het leuk vonden me deze dag te helpen.
Dat is een beetje moeilijk natuurlijk, want normaal gesproken werk ik met een team dat stààt. En hoe dat dit nu ingevuld zou gaan worden was voor mij nog echt een vraag….

Er reageerden diverse mensen.
Vrienden of familie van vrienden, kennissen.
De meeste vanuit verschillende windrichtingen van het land.
Superfijn hulp aangeboden te krijgen, maar voor mij extra fijn als er iemand bij is die mee heeft Ingepakt. Die ook weet in welke koelkist- wàt zit.

Ik kreeg hulp van Jantien van de Gewilde Keuken. Een geweldige chef waarvoor ik veel respect heb. Zij kwam naar de locatie.
En ook reageerde een dorpsgenoot waar ik enkele maanden daarvoor “Facebookvrienden” mee geworden was.
Ons dorp kent maar 750 huizen, dus ik vond het zachtsgezegd een beetje raar dat ik deze dorpsgenoot eigenlijk niet kende, alleen als ‘facebookvriend’ omdat we erg veel gezamelijke kennissen en hier en daar wat muzieksmaak-overlap hadden.

Hij kwam een avond voor de bruiloft kennis maken en we spraken de bruiloft en gerechten door, onder het genot van een door hem zelfgebrouwen frambozenbier.

De bruiloft was waanzinnig gezellig,
bij een fantastisch bruidspaar en lieve mensen om hen heen.
Het cateren verliep prima en mijn dank ging uit naar Jantien en Wil.
Bij terugkomst in Oostelbeers proostten Wil en ik samen nog op de goede afloop van een mooie dag.

Nu een jaar later?
Proosten we nog steeds samen.

Eten is liefde.
Vier de liefde.
En geniet. ❤️

Ps. Heb je trouwplannen en wil je liefde op de borden van jou en je gasten kunnen proeven? Neem contact met me op voor de mogelijkheden!