Food is Fictie – Design museum den Bosch

Food is fictie

Food is Fictie – Design museum den Bosch 
Zijn jullie net als ik af en toe best een museum in te bewegen? 
En helemaal als dit om eten gaat? Graag tip ik jullie…

Verrukkelijke beelden, lekkere verhalen. Voedsel verleidt ons niet alleen met smaak, vooral de vormgeving bepaalt of we iets lekker vinden: het oog wil ook wat. Tijdens Food is fictie ervaar je hoe we ons steeds meer laten verleiden door aantrekkelijke ontwerpen en smakelijke beloften. En hoe de designer ook jouw smaak bepaalt.

Zien, horen en proeven

Food is fictie laat je zien, horen en proeven hoe de presentatie van voedsel steeds vaker meespeelt bij onze keuzes. Voedingsstoffen vinden we niet zo belangrijk, daarom staan ze achterop. Wij kiezen vooral voor de voorkant: de verpakking, de naam, het ontwerp. Wij smullen van de verleiding, de beloften en de verhalen van een product.

Fictiesupermarkt

In de ‘fictiesupermarkt’ van Food is fictie ontdek je zo hoe we zijn gaan geloven in wat we zien en horen. Tijdens workshops en interactieve lezingen ervaar je zelf hoe we onze dagelijkse honger naar verhalen, betekenissen en verlangens stillen met thema’s als echtheid, ambacht, nostalgie, gezondheid, patriottisme en lust.

Na Food is fictie smaakt alles anders…

Food is fictie Summerschool

Deze zomer biedt het museum een programma van workshops en demonstraties/vertellingen bij Food is fictie. Zie het als aanbiedingen van de week met steeds een ander thema uit de tentoonstelling in de reclame. Elke week twee fictieknallers, op zaterdag een designworkshop voor volwassenen op zondag een gratis inloopprogramma op zaal.

We starten steeds om 14.00 uur. De workshops op zaterdag duren ongeveer 2,5 uur  het inloopprogramma 1 uur.

zaterdag €15,- (incl. museumticket à €7,-) /zondag gratis