Frangipane

We moeten natuurlijk een beetje met de tijd mee! Dat betekend pogingen tot het maken van hippe flippe tiktok insta- influencer filmpjes.
Worden jullie er blij van als ik het recept er ook nog bij deel? Want alleen het filmpje zonder recept, daar kan je niet zo heel veel mee. Toch?
Kersen-frangipane
Voor de bodem:
•250 gram bloem
•40 gram poedersuiker
•Snufje zout
•175 milliliter vloeibare plantaardige margarine
Voor de vulling:
•100 milliliter vloeibare plantaardige margarine
•100 gram suiker
•100 gram amandelmeel
•2 eetlepels maïszetmeel (maizena dus)
•¼ theelepel kaneel
Snufje zout
•150 milliliter amandelmelk
•2 theelepels vanille extract
•½ theelepel amandel extract
•pot kersen, uitgelekt
•amandelschaafsel
Bereiding
Verhit de oven voor op 175 graden en vet een taartvorm (ik gebruik er een met uitneembare bodem en leg bakpapier onderin) van ongeveer 24 cm in met wat plantaardige margarine en bebloem licht.
Meng bloem, suiker en zout in een mengkom. Roer de margarine erdoor en kneed tot een deeg. Verdeel het deeg over de taartvorm. Prik met een vork gaatjes in het deeg op gelijkmatige afstand, zo’n 30 keer. Bak de taartbodem in ongeveer 25 minuten goudbruin (check vanaf 20 minuten). Laat de bodem afkoelen.
Meng de droge ingrediënten voor de vulling. Voeg hierna de natte toe en roer met de harde je de amandelmelk, vanille en amandel extract erbij. Giet dit vloeibare mengsel in de taartbodem.
Dan de kersen er op, wat geschaafde amandelen en….
Bak de taart zo’n 40 minuten (175 graden), tot de frangipane-vulling begint op te bollen. Ziet de bovenkant niet bruin genoeg? Zet hem even onder de grill! Maar niet weglopen hoor! Hij verbrand dan snel.
Laat de taart ruim een uur afkoelen voor je er in gaat happen, en bestrooi de taart als ie aan ‘t afkoelen is nog met wat poedersuiker. Dat trekt er dan een klein beetje in. Lekker foodporn!