Rebelicious kookt

(h)eerlijk zonder vlees

Tegendraotse tomatensoep & Veulpoepers 3.1

Zaterdag 25 september !!!
Tegendraotse tomatensoep & Veulpoepers 3.1
Een combinatie van twee van mijn lievelings bezigheden! Lekker eten & goede muziek!
Ik maak heerlijke maaltijdvullende soep die je gewoon mee kunt nemen naar huis, of in de buitenlucht opeten op ‘t “festivalterrein” voor aanvang van de avond. Een take away soep dus!
Vanaf 17.30 uur kan je een soep meej un stuk mik- komen halen bij de Cultuurboerderij. (Voldijnseweg 8 – Westelbeers) zo tot een uurtje of 20.00, daarna wil ik zelf ook van de muziek gaan genieten.
Als je aan mij, ‘t liefst wat ruimer van te voren, laat weten (of aan Geert en Berdie van de Cultuurboerderij) dat jij die beker soep niet wilt missen, zorg ik dat er voor jou zeker een bakkie in de pan zit als je deze komt halen!
Er zijn overigens nog kaarten voor het optreden van de veulpoepers 3.1 ! (Snap ik geen snars van)

Picknick in het parkje

Een beetje regen deert deze 70 dorpsgenoten niet! Ze waren er allemaal !
Een geslaagde picknick waarbij mijn speciale dank uitgaat naar Hutspot en alle helpende handen die er waren om deze picknick tot een succes te maken! (Yep, onze Burgemeester(es) kwam ook helpen.)

Burgemeester Judith Keizers-Verschelling:

‘OntmoetOirschot’
Vandaag mocht ik voor de eerste keer op pad voor mijn nieuwe initiatief ‘OntmoetOirschot’, waarbij ik vrijwilligerswerk doe bij een activiteit of initiatief in onze gemeente. De primeur was voor de Hutspot activiteit van Dorpsraad Oostelbeers. Tijdens de picknick mocht ik de lekkere gerechten van vegan kok Loes Kolsters van Rebelicious mee serveren. Ondanks het iets mindere weer absoluut een zeer geslaagde activiteit!

fijn kookweekend!

Wat een bijzonder fijn catering- en kookweekend was dit zeg!
Dat wilde ik graag even met jullie delen!
Weer eens een keer wat anders hier op Facebook dan alleen aankondigingen van de aankomende menu’s.
 
Ik kookte als privé chef (Oehlala) in Kaatsheuvel een 6 gangen diner
En serveerde een smaakpalet (zie foto), kleine Mexicaanse soep, salade met chioggia, Feuille du brick met paddestoelen en looksaus, curry met papadem en basmati, truffeltgiatelle en een nagerechtje met aardbei.
En bakte nog 2 taarten voor ze. Een speculoos en kersenfrangipaine.
Wat een fijn gezin om voor te hebben mogen koken!
 
Al deze kennismakingen en kookmomenten verrijken mijn leven.
En soms levert dat leuke Trivia; Nu weet ik bijvoorbeeld dat er zo veel verschillende soorten en rassen appels zijn, dat je minimaal 20 jaar nodig hebt om ze allemaal te proberen als je iedere dag een appel zou eten.
 
Zaterdag was het ❤️stikke heerlijk weer! Perfect vóór een bbq! En dat was nu precies wat ze op Landgoed Stille Wille op de planning hadden staan! Prachtige entourage rond het zwembad en stijlvolle aankleding met een speciale bbq voor de vegetariërs en veganisten (welk gedeelte van de avond ik voor mijn rekening mocht nemen). Groentenspiezen, burgers, zoete aardappel-Chili sin carne met tortilla & fake cheeze, groentenpakketjes, versgemaakte sauzen (sateh, knoflook, ajvar), salades (aardappel, pasta en bulgur), heerlijk brood, watermeloen, olijfjes, kruidencreme en meer.
Wat een grandioos mooi verzorgd feest!
En dat ik nog 130 toetjes mocht verzorgen was natuurlijk de kers onderin het toetjesglaasje. Dig in!
 
Wat heb ik toch een prachtig beroep! ❤️
Zonder alle toffe support en lieve mensen om me heen was dit niet mogelijk natuurlijk, dus ook naar hen toe, mijn grote dank.

mini menu

Zin in een dagje niet koken in de vakantie?
Dan doe ik dat toch gewoon voor je?
De 26e kook ik een mini-menuuuuuutje.
En maak ik onder andere gado gado !
Zonder ‘t ei, maar wel gewoon k-ei lekker!
Opgeven dat je maaltje wilt komen halen graag vòòr 25 augustus 15.00 uur.
Via info@rebelicious.nl of whatsapp; 06-10094999

De lucht zindert

Voeg je koptekst hier toe

Het is voelbaar, De lucht zinderd.
Rebelicious is er klaar voor!
Dit weekend op meerdere (3) plaatsen een kleurrijke catering mogen verzorgen.
Het kàn en mag weer!
100% kleurrijk, 100% plantaardig
100% zomers, 100% met liefde en plezier!
Het menu waar mogelijk aangepast aan de weersomstandigen. Een frisse salade hapt gewoon lekker weg als het buiten zo warm is. ☀️
Dit had ik natuurlijk allèèn niet voor elkaar gekregen, en ben dankbaar voor de hulp die ik kreeg van mijn collega’s van Broodje Aap & Linke Soep . Een gouden collab als je het mij vraagt. 🐵
Bruiloft of feestje gepland of over na aan het denken? En Rebelicious als smaakmaker? Informeer naar de mogelijkheden! Samen maken we er wat moois en lekkers van.

Hittegolf en vlierbloesem

We kunnen er niet om heen. Die hittegolf.
Vorig jaar tijdens de warmste periode deelde ik met jullie het recept voor een lekkere ijskoffie, het jaar ervoor hoe je gemakkelijk verschillende ijsjes maakt, en het jaar dààrvoor het recept voor een lekkere icetea.
Dit jaar helemaal niks, is ook maar zo… ehhh… niks. Dus besluit ik nu het recept met jullie te delen voor een lekkere vlierbloesemlimonade.
Schenk vlierbloesemlimonade in een glas, ijsblokjes erbij, partje limoen, takje munt en vul het glas verder met bruiswater (Spa/merkloos rood) dat is alles! Vlierbloesemsiroop kan je gewoon in de supermarkt krijgen.
Maar als je nu toch verkoeling zoekt in de schaduw? Dan kijk ook eens om je heen…
Misschien staat er wel een vlierbloesemstruik in de buurt! En die staat nu vol in bloei! (Pinkiepromise)
Dan kan je de siroop zelf maken! Superleuk om te doen!
Wil je de siroop ook zelf maken? Zonder rare ingredienten? Hit it!
Het is heel gemakkelijk!
Vlierbloesemsiroop
1. Knip of pluk de vlierbloesemschermen van de struik. Laat uitgebloeide of nog niet volledig in bloei zijnde schermen voor wat ze zijn. Om er voor te zorgen dat je volgend jaar weer lekkere limonade kunt maken kun je ongeveer de helft van de bloemen plukken, en laat je de rest staan.
Pluk ook vooral niet te laag, je wilt tenslotte niet dat je bloemen, een vakkundig door een hond aangebracht laagje ‘vernis’ op zich hebben. Dat was je er niet zomaar af . Beestjes op je bloem? Vanzelfsprekend dat je die er eerst voorzichtig vanaf schud. Je hebt ongeveer 12 schermen nodig voor een litertje siroop
2. Pak uit je kast die ene grote weckpot en doe hier de uitgeschudde vlierbloesemschermen in, nadat je zoveel mogelijk van de groene steel hebt weggeknipt. (Het komt niet super precies hoor!)Plaats de plakken van een dikke halve (bio!) citroen tussen de schermen, verdeel ze een beetje over de weckpot en giet hier nu èèn liter warm water op.
3 Doe de pot dicht en laat een dikke dag staan, schud de weckpot regelmatig even om. Na ongeveer een dag kun je het mengsel op een kaasdoek of linnen doek/handdoek gooien en vang je het vocht op in een pan.
4. Breng het vocht aan de kook en voeg 500 gram suiker toe. Laat zachtjes nog een kleine 10 minuten doorkoken tot de suiker is opgelost en alles wat dikker wordt van consistentie.
5. Bewaar de siroop in schone uitgekookte flessen of in een weckpot. Bij voorkeur in de koelkast. Want veel suiker betekend nog niet dat het levenslang houdbaar is.
En nu??? Drankje mixen!
Disclaimer; dit is een ongeveer-recept.
Wat jij lekker vindt? De verhoudingen kun je best wat aanpassen.
Het komt op proeven aan!

Bedrijfsbolide

 

Het werd er tijd voor !

Een bedrijfsbolide!

Ik wilde eigenlijk roepen, als je me ziet rijden…toeter dan!
Maar ehhh…… dat is niet de bedoeling in het verkeer, dus laten we dat maar niet doen..

Herkennen zul je mijn auto waarschijnlijk erl een stukje sneller nu.
En kom ik je eten (bijvoorbeeld op dinsdag) bezorgen?
Dan kan je je bestek alvast uit de lade halen als je mijn auto de straat in ziet komen rijden!

 

Nieuw menu!

De Rebelicious nieuwsbrief valt dit weekend nog in jullie digitale brievenbussen! (Ten minste als je je hiervoor hebt ingeschreven! Dat kan gewoon gemakkelijk via de website www.rebelicious.nl ) in deze nieuwsbrief vind je o.a. het menu van maart,
maar ook al wat van de aankomende acties en nieuwtjes, evenals een recept welke ik daar stiekem met jullie deel. (En hier niet ).

En zoals je kanzien staat er ook nu weer allerlei lekkers op het #neemmeediner menu.

 En de soep van de maand, ook niet te missen; Pompoen!
Noujaaaaaa dan wil je toch alvast aan het bestellen???
Doe maar hoor!
Ik wacht aan de andere kant van de bestelhotline (mail-whatsapp-messenger) op jouw berichtje!!

Frangipane

We moeten natuurlijk een beetje met de tijd mee! Dat betekend pogingen tot het maken van hippe flippe tiktok insta- influencer filmpjes.
Worden jullie er blij van als ik het recept er ook nog bij deel? Want alleen het filmpje zonder recept, daar kan je niet zo heel veel mee. Toch?
Kersen-frangipane
Voor de bodem:
•250 gram bloem
•40 gram poedersuiker
•Snufje zout
•175 milliliter vloeibare plantaardige margarine
Voor de vulling:
•100 milliliter vloeibare plantaardige margarine
•100 gram suiker
•100 gram amandelmeel
•2 eetlepels maïszetmeel (maizena dus)
•¼ theelepel kaneel
Snufje zout
•150 milliliter amandelmelk
•2 theelepels vanille extract
•½ theelepel amandel extract
•pot kersen, uitgelekt
•amandelschaafsel
Bereiding
Verhit de oven voor op 175 graden en vet een taartvorm (ik gebruik er een met uitneembare bodem en leg bakpapier onderin) van ongeveer 24 cm in met wat plantaardige margarine en bebloem licht.
Meng bloem, suiker en zout in een mengkom. Roer de margarine erdoor en kneed tot een deeg. Verdeel het deeg over de taartvorm. Prik met een vork gaatjes in het deeg op gelijkmatige afstand, zo’n 30 keer. Bak de taartbodem in ongeveer 25 minuten goudbruin (check vanaf 20 minuten). Laat de bodem afkoelen.
Meng de droge ingrediënten voor de vulling. Voeg hierna de natte toe en roer met de harde je de amandelmelk, vanille en amandel extract erbij. Giet dit vloeibare mengsel in de taartbodem.
Dan de kersen er op, wat geschaafde amandelen en….
Bak de taart zo’n 40 minuten (175 graden), tot de frangipane-vulling begint op te bollen. Ziet de bovenkant niet bruin genoeg? Zet hem even onder de grill! Maar niet weglopen hoor! Hij verbrand dan snel.
Laat de taart ruim een uur afkoelen voor je er in gaat happen, en bestrooi de taart als ie aan ‘t afkoelen is nog met wat poedersuiker. Dat trekt er dan een klein beetje in. Lekker foodporn!

“afval”

Zo zie je maar,
Dat ook iets als “afval” van een valentijnsbrunch voor mèèr goed is dan recyclen alleen! Bedankt voor het delen van dit leuke bericht B-dog!