Rebelicious kookt

(h)eerlijk zonder vlees

Nieuw menu!

De Rebelicious nieuwsbrief valt dit weekend nog in jullie digitale brievenbussen! (Ten minste als je je hiervoor hebt ingeschreven! Dat kan gewoon gemakkelijk via de website www.rebelicious.nl ) in deze nieuwsbrief vind je o.a. het menu van maart,
maar ook al wat van de aankomende acties en nieuwtjes, evenals een recept welke ik daar stiekem met jullie deel. (En hier niet ).

En zoals je kanzien staat er ook nu weer allerlei lekkers op het #neemmeediner menu.

 En de soep van de maand, ook niet te missen; Pompoen!
Noujaaaaaa dan wil je toch alvast aan het bestellen???
Doe maar hoor!
Ik wacht aan de andere kant van de bestelhotline (mail-whatsapp-messenger) op jouw berichtje!!

Frangipane

We moeten natuurlijk een beetje met de tijd mee! Dat betekend pogingen tot het maken van hippe flippe tiktok insta- influencer filmpjes.
Worden jullie er blij van als ik het recept er ook nog bij deel? Want alleen het filmpje zonder recept, daar kan je niet zo heel veel mee. Toch?
Kersen-frangipane
Voor de bodem:
•250 gram bloem
•40 gram poedersuiker
•Snufje zout
•175 milliliter vloeibare plantaardige margarine
Voor de vulling:
•100 milliliter vloeibare plantaardige margarine
•100 gram suiker
•100 gram amandelmeel
•2 eetlepels maïszetmeel (maizena dus)
•¼ theelepel kaneel
Snufje zout
•150 milliliter amandelmelk
•2 theelepels vanille extract
•½ theelepel amandel extract
•pot kersen, uitgelekt
•amandelschaafsel
Bereiding
Verhit de oven voor op 175 graden en vet een taartvorm (ik gebruik er een met uitneembare bodem en leg bakpapier onderin) van ongeveer 24 cm in met wat plantaardige margarine en bebloem licht.
Meng bloem, suiker en zout in een mengkom. Roer de margarine erdoor en kneed tot een deeg. Verdeel het deeg over de taartvorm. Prik met een vork gaatjes in het deeg op gelijkmatige afstand, zo’n 30 keer. Bak de taartbodem in ongeveer 25 minuten goudbruin (check vanaf 20 minuten). Laat de bodem afkoelen.
Meng de droge ingrediënten voor de vulling. Voeg hierna de natte toe en roer met de harde je de amandelmelk, vanille en amandel extract erbij. Giet dit vloeibare mengsel in de taartbodem.
Dan de kersen er op, wat geschaafde amandelen en….
Bak de taart zo’n 40 minuten (175 graden), tot de frangipane-vulling begint op te bollen. Ziet de bovenkant niet bruin genoeg? Zet hem even onder de grill! Maar niet weglopen hoor! Hij verbrand dan snel.
Laat de taart ruim een uur afkoelen voor je er in gaat happen, en bestrooi de taart als ie aan ‘t afkoelen is nog met wat poedersuiker. Dat trekt er dan een klein beetje in. Lekker foodporn!

“afval”

Zo zie je maar,
Dat ook iets als “afval” van een valentijnsbrunch voor mèèr goed is dan recyclen alleen! Bedankt voor het delen van dit leuke bericht B-dog!

 

 

Prijsuitreiking carnaval

Vandaag de prijsuitreiking!!!
Rebelicious sponsorde Carnaval Oostelbeers natuurlijk ook! (Coronaval editie)
Een groot blok carnavaleske fudge viel op lotnummer 307.
De 3e prijs van de quizavond (er deden 56 teams mee) werd gewonnen door…
De Hutseflutse. ! Congratz Flutse!
De prijs?
Het blind date diner voor 2 op 23 februari
-voor; verrassing
-hoofd; nog meer verrassing
-na; verklappen we nog niet

valentijn enzo

Heb jij je valentijnsfudge al besteld??
In mooi doosje stuur ik in a6 formaat fudge naar je toe. Natuurlijk desgewenst ook anoniem maar je lief, moeder of buurvrouw!
Deze fudge kost 12,50 en is inclusief verzending.
Alleen fudge en kom je hem bij me ophalen?
Dan mag je €4,60 van de prijs afhalen!
Dat is nog eens je naaste lief hebben voor weinig geld!
Meer info;
553
Bereikte mensen
136
Betrokkenheidsacties
Bericht promoten
11 opmerkingen
Leuk

Opmerking plaatsen
Delen

valentijnsbrunch

Valentijnsbrunch!
Als je lief wilt zijn voor je lief, je geliefden, of gewoon lekker voor jezelf!
Yummy yummy yummy love in your tummy
Kan je nu geen brunch komen afhalen, maar wil je toch wat liefs door je brievenbus? Ik verstuur fudge in februari! (Als je wilt, verstuur ik je post anoniem.)

februari

Oehhhhh het was weer even stil op Facebook. Achter de schermen echter niet, want werd er ❤️ gewerkt aan de februari specials, en lekkers voor de toekomst.
Die specials vind je nu op de website!
Heel veel liefs deze maand!
Wat dacht je van fudge,
een blind date of een brunchmenu ???
O en wist je dat als je jezelf inschrijft voor de nieuwsbrief, je dan iedere maand een linkje naar een ‘super geheim’ recept krijgt? Dat dat recept alleen voor nieuwsbrieflezers is? Waar wacht je nog op??!!

Snertweer!

In de maand JANUARI maak ik voor jullie IEDERE DINSDAG VERSE ERWTENSOEP

Want ze voorspellen snertweer!!!

Ik opende m’n telefoon vanmorgen en… (zie eerste foto) snertweer op komst!
Dat laten we ons geen twee keer zeggen!

Heb je voor dinsdag toch al toevallig een maaltijd besteld? (Zie foto 3) en heb je ook zin in een bakkie?
Kan je deze makkelijk combineren!
Voor mij is het fijn als je je bestelling voor maandagmiddag doorgeeft zodat ik voldoende soep in de pan heb zitten. (Maar op dinsdag vragen of ik nog een bakkie voor je heb, dat kan ook altijd. )

Ik gebruik de lekkerste groenten van Oppers voor mijn soeppie en je krijgt per kom soep wat uitgebakken “speckjes” van plantaardige aard als topping mee.

Èèn kop in meeneembeker kost 3,50
Èèn meeneemcontainer voor gruwelijk grote honger (750 ml) kost € 6.

Met dat weer verder?
Wordt t niet veel soeps

Meer info over afhaalmaaltijden vind je hier; https://rebelicious.nl/januari

Bedankt ! 2020

Bedankt voor jullie bezoekje vandaag!
Meer dan 200 oliebollen, 4 liter choco,
8 liter soep, 6 liter glühwein, wat freestyle tosti’s en vele gezichten op 1,5 meter..
Blij jullie toch nog even te hebben kunnen begroeten! Met smakelijke grote plannen voor 2021 sluiten we graag dit jaar met je af. Fijne jaarwisseling !!

 

 

Komen jullie ook langs?

Kom je de 31e een drankje, soeppie of tosti halen??

Wij staan in onze tent buiten, waar je je bestelde oliebollen kan afhalen en er is warme gluhwein en choco met slagroom. Èèn glaasje krijg je van het huis, omdat we blij zijn nog steeds te kunnen blijven koken tijdens deze rare periode.

Ook heb ik vanaf 12 uur verse warme soep of een lekkere freestyle-tosti. (Das iets wat je moet durven! Wij worden er zelf heel blij van!)

De opbrengst van de oliebollenverkoop komen geheel ten goede aan de stichting Duchenne. Wij hebben € 230 euro mogen doneren!