Rebelicious kookt

(h)eerlijk zonder vlees

Snertweer!

In de maand JANUARI maak ik voor jullie IEDERE DINSDAG VERSE ERWTENSOEP

Want ze voorspellen snertweer!!!

Ik opende m’n telefoon vanmorgen en… (zie eerste foto) snertweer op komst!
Dat laten we ons geen twee keer zeggen!

Heb je voor dinsdag toch al toevallig een maaltijd besteld? (Zie foto 3) en heb je ook zin in een bakkie?
Kan je deze makkelijk combineren!
Voor mij is het fijn als je je bestelling voor maandagmiddag doorgeeft zodat ik voldoende soep in de pan heb zitten. (Maar op dinsdag vragen of ik nog een bakkie voor je heb, dat kan ook altijd. )

Ik gebruik de lekkerste groenten van Oppers voor mijn soeppie en je krijgt per kom soep wat uitgebakken “speckjes” van plantaardige aard als topping mee.

Èèn kop in meeneembeker kost 3,50
Èèn meeneemcontainer voor gruwelijk grote honger (750 ml) kost € 6.

Met dat weer verder?
Wordt t niet veel soeps

Meer info over afhaalmaaltijden vind je hier; https://rebelicious.nl/januari

Bedankt ! 2020

Bedankt voor jullie bezoekje vandaag!
Meer dan 200 oliebollen, 4 liter choco,
8 liter soep, 6 liter glühwein, wat freestyle tosti’s en vele gezichten op 1,5 meter..
Blij jullie toch nog even te hebben kunnen begroeten! Met smakelijke grote plannen voor 2021 sluiten we graag dit jaar met je af. Fijne jaarwisseling !!

 

 

Komen jullie ook langs?

Kom je de 31e een drankje, soeppie of tosti halen??

Wij staan in onze tent buiten, waar je je bestelde oliebollen kan afhalen en er is warme gluhwein en choco met slagroom. Èèn glaasje krijg je van het huis, omdat we blij zijn nog steeds te kunnen blijven koken tijdens deze rare periode.

Ook heb ik vanaf 12 uur verse warme soep of een lekkere freestyle-tosti. (Das iets wat je moet durven! Wij worden er zelf heel blij van!)

De opbrengst van de oliebollenverkoop komen geheel ten goede aan de stichting Duchenne. Wij hebben € 230 euro mogen doneren!

Keivegan Oliebollen

Voor ik jullie vergeet lekker te maken;
Oudjaar; kei vegan oliebollen.

Gewone bollen zijn 1 €,- per stuk, met rozijnen € 1,10 met appel € 1,15 en appel èn rozijnen € 1,20 per stuk.

Nou, das goedkoper dan op de kerstmarkt, je hut stinkt niet wekenlang naar kermis en je steunt ook nog eens een goed doel!

De opbrengst van deze oliebollenverkoop komt volledig ten goede aan stichting Duchenne waar mijn collega chef Sannie, zich keihard voor inzet en in 2021 offroad gesponsord zal gaan biken voor Duchenne. Dus win win! Lekker, geen stinkhut en je steunt een goed doel!

Bestellen kan tot 27 december!
Afhalen 31 december vanaf 11.00 uur.

Recept!


Hey!
Ik vroeg jullie afgelopen weekend wat jullie meer zouden willen zien hier op de socials. Recepten was er èèn van.
Daarom deel ik hierbij het allerlekkerste bloemkoolcurryrecept ever.
Als je ooit indiaas bij me at, dan heb je deze vast en zeker met veel plezier gegeten. Het is een klassiekertje in mijn keuken. Je kan zelf een beetje spelen met de pittigheid door meer of minder verse chili (of poeder) toe te voegen. Zelf maak ik het recept ook “eigen” doordat ik mijn eigen garam massala kruiden mix. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Ook in de winkel hebben ze al prima kant en klare mixen voor je klaarstaan.
Omdat bloemkool een beetje een aanwezig luchtje geeft tijdens het koken zou ik dit gerecht vooral voorbereiden als je kids nog niet thuis zijn. Voorkomt een hoop gemopper .

Ga er keihard van genieten, bookmark het recept, maak even een fotootje zodat je het niet kwijtraakt, want zo vaak komt er geen klassieker als dit, langs hier.
Het is een topcurry. Promised.

Bloemkool curry

Ingredienten:
1 bloemkool, in roosjes (gooi de restjes niet weg maar ook in de pan)
1/2 kopje erwtjes. Liefst uit de vriezer
1 flinke ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt (of meer!)
1 tl gember, geschild en fijngehakt of geraspt
1 rode chilipeper, fijngehakt (met of zonder zaadjes en een half pepertje extra mag best)
1 blik tomatenblokjes
1 tl komijn
1 tl koriander
1 tl kurkuma
1/2 tl chilipoeder
1 flinke tl garam masala
1 blik kokosmelk
zout
Hand gehakte koriander
Eventueel aardappelzetmeel om de saus te binden.

Bereiding:
Bak de ui en chilipeper in olie, een minuutje of 4 tot licht begint te bruinen
Voeg knoflook en gember en bak een minuutje mee.
komijn, koriander, kurkuma, chilipoeder en garam masala toevoegen en even bakken tot de kruiden beginnen te geuren (minuutje of 2)
Voeg de tomatenblokjes toe en laat deze 5 min zachtjes pruttelen. Hierna voeg je de kokosmelk en de zout toe en laat dit zachtjes tot pruttelen komen. Pruttelt het, dan voeg je de bloemkool toe en kook je alles zachtjes, tot de bloemkool bijna beetgaar is. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Voeg de doperwten toe en kook nog 5 minuten door. Is de saus te fun naar je zin? Bind hem dan met een beetje aardappelzetmeel. Serveer met basmatirijst of naanbrood en een flinke pluk verse koriander.

 

Ik mis jullie

IK MIS JULLIE !!!

Zo. Dat is er uit. Het zit me dwars en dan kan je het maar beter uitspreken.

Al dagen denk ik na over welke content op website en socials te plaatsen, nu het niet goed voelt, leuke foto’s te plaatsen van de aanschuiftafels, workshops en andere dingen die altijd georganiseerd werden en waar gezellig samenzijn met lekker Rebelicious-eten, de boventoon voerde. Even overwoog ik dan maar oude foto’s van gezellig samen zijn van afgelopen jaar te plaatsen, maar die gedachte maakte me vooral weemoedig en nog niet blij zoals ik dat zou willen zijn.

Gisteren kwam ik na een negatieve uitslag uit een 10 daagse COVID – quarantaine.
Het voelde een beetje als een nieuw begin! Weer koffie kunnen zetten voor de buurman en de schilders in de straat, weer boodschappen kunnen gaan doen om het gezellige praatje in de supermarkt (ook al is dat dan met mondkapje op 1,5 meter afstand) En graag wil ik dat nieuwe beginnetje vasthouden en die fijne kleine blije dingen aan jullie laten zien op de tijdlijn. Want de kern; nog steeds? IK MIS JULLIE ! Mag ik je vragen om straks in de stories hierboven, op mijn vragen te reageren? Wellicht dat we dan weer een beetje kunnen connecten. Al is het maar een hèèl klein beetje… Een beetje samen!

Om een microbeginnetje te maken stap ik zo in de auto en ga soep brengen naar wat collega’s die nog in quarantaine zitten, en hoop dat dat een heel klein sprankje is.

Heerlijk avondje

Toch maar even een berichtje!
Ik heb zojuist een evenement aangemaakt, zodat je het daar nog even rustig kan terug lezen (als je bijvoorbeeld geen zin hebt om dat te doen via www.rebelicious.nl/december. )

Heerlijk avondje menu!

Lekker smikkelen tijdens het open maken van al die cadeautjes. Of gewoon smikkelen als cadeautje aan jezelf! (Ja! dat ben je waard!)

Wil je je mezze compleet?
Dan upgrade je deze gemakkelijk naar een menu!

Bestel er dan een heerlijke pompoensoep bij, gemaakt met biologische pompoenen van
De Beersche Hoeve.

Of een lekker toetje met kruidnootjes er in!

Deze mezze-schotel is te bestellen vanaf 2 personen, en toetjes of soep ook per persoon als aanvulling van je menu.

Ophalen van dit heerlijke menu kan op 4 of 5 december in Oostelbeers of Tilburg.

You better watch out!

Stop ! —>

Met nadenken over dat kerstmenu!
Je kan stoppen met piekeren over wat nu weer te koken! En de gruwel van die tè lange wachtrij bij de supermarktkassa bespaar je jezelf ook mooi!
Want Rebelicious regelt het voor je!

Meer uitleg over het menu, prijs,
de afhaalmogelijkheden en data
die volgen soon! We maken een mooie webpagina voor jullie met alle info en smakelijke details, zodat je alleen nog maar hoeft te bestellen en jezelf te verheugen.

En Yes! Èèn ding verklappen we je wel alvast…
Ik zal ook je telefonische hotline-hulplijn zijn bij al je opwarmperikelen op de dag zelf. Ik loods je er met liefde en plezier doorheen, mocht je dat fijn vinden.

Want een onbezorgde en smakelijke kerst bezorg ik je graag!

Het leven is een feestje en jij bent uitgenodigd

Er is hard gewerkt aan de website!
Deze is vanaf nu veel gemakkelijker te bekijken vanaf je mobieltje!
(En ja, we gaan nog meer dingen aanpassen) Check jij de website en laat je me weten wat je vind? www.rebelicious.nl
Op de foto hieronder zie je een glimpse van de vernieuwde site, een kiekje welke ik een jaar geleden nam in Parijs tijdens mijn studie Vegan culinairy art & fine dining. En nu we samen van een intelligente lockdown iets proberen te maken, dacht ik; Eten moet een feestje zijn! En jij bent uitgenodigd.
280
Bereikte mensen
30
Betrokkenheidsacties
Bericht promoten
6

In november weer een heerlijk plantaardig afhaalmenu op maandag!
Reserveer jij je maaltje alvast?
Dan maak je het ons heel gemakkelijk
Maar bestellen op een later moment mag natuurlijk ook! Als we het maar weten maandagochtend voor onze ☕️ 10.00 uur-koffiepauze
Check de vernieuwde website voor meer informatie

—> Gekookt samen met de enthousiaste nieuwkomers van de horecaopleiding

<—