Koken in Tunesië

Koken in Tunesië

Als jullie Rebelicious volgen op instagram,  of al langer via Facebook, dan waren jullie er misschien van op de hoogte dat ik mijn kookgrenzen verlegd heb voor een dikke week. Koken in Tunesië. Uiteindelijk liep het allemaal wat anders dan gedacht, en  gekookt heb ik er niet. 

Toch heb ik veel gezien van de cultuur, voedsel- en eetgewoonten, en van het land zelf. 

Ik bracht ook nog een cadeautje mee voor een van jullie. Eind deze week hierover meer… 

Eerst hieronder een stukje wat ik schreef op instagram…

Dit is het kraampje van de lokale okra-verkoper. 

Hij zit om het hoekje in de schaduw. 

Zodra je in de buurt van zijn kraam komt, snelt ie uit de schaduw vandaan en duikt achter zijn weegschaaltje. Hij lacht zijn weinige tanden die hij nog heeft, bloot. 

Zijn vrouw werkt een kilometer verderop in de brandende zon, in een kleine stukje groen tussen een gestaakt bouwproject. Tussen het zand en steenpuin, bij een verzengende hitte van 42 graden. Ik had het gezien. Ik liep er langs. Ik kocht een handje okra. Niet omdat ik het nodig heb hoor…. Ik moest omgerekend 25 cent betalen. Dat is voor deze man en vrouw 4 broden….

In Tunesië, is er subsidie op brood, pasta, couscous en granen. Om ook de armere bevolking te kunnen voeden. Een zak couscous kost 41 cent. Een brood 7 cent.
Iedere dag dat ik langer hier ben leer ik. Verbaas ik me. Word ik verrast.
Een land zo dichtbij… en in veel opzichten nog heel ver weg.. bedankt Tunesië