Groentensamosa

Groentensamosa
Author:
Ingredients
  • 125gaardappels
  • 40gdoperwten
  • 1ui
  • 1tlkorianderzaad
  • 1rode peper
  • 1mespuntjekurkuma
  • 1mespuntjegaram masala
  • 1cmgember
  • 1limoen
  • zout
Instructions
  1. Deeg
  2. Maak een kuiltje in de bloem, strooi er zout over en meng in het kuiltje de olie met steeds een beetje bloem. Voeg beetje bij beetje het water toe en kneed tot een soepel deeg. Pak het deeg in in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
  3. Vegetarische vulling
  4. Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes. Breng een pan water aan de kook en kook de aardappels en daarna de doperwten beetgaar. Spoel ze koud in koud water. Pel en snipper de ui, vijzel het korianderzaad en snijd de peper in stukjes. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de kurkuma, garam masala, korianderzaad, ui, gemberrasp, peper, en rasp en sap van de limoen. Voeg de erwten en de aardappels toe, roer door elkaar en breng op smaak met zout.
  5. Samosa’s
  6. Verwarm de frituur tot 180 ºC. Verdeel het deeg in kleine bolletjes en rol ze, bestoven met bloem, dun uit tot cirkels. Snijd de cirkels door tot 2 halve maanvormige deegplakken en vouw ze in de vorm van een frietzakje. Vul ze met een eetlepel vulling en vouw de randen dicht. Druk aan met een vork. Frituur de samosa’s goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
groentensamosa