Ijs als ontbijt

WOENSDAG weer WARM weer ☀
Dat vraagt om ijs als ontbijt!

Als je nu vast wat zacht fruit zonder pit, en een stel bananen in stukjes in de vriezer ‘gooit’ dan heb je woensdag ijs als ontbijt zonder jezelf schuldig te hoeven voelen over suikers en rare toevoegingen!

Wij maken deze softserve, of nicecream zo ongeveer eens per 2 weken.
Het ijs wat niet opkomt, veranderd in de koelkast in no time in een lekkere smoothy.

How 2? Simpel!
Pak je keukenmachine van de plank, gooi hierin (ongeveer) 2 bevroren bananen (hoe kleiner je de stukjes banaan eerder hebt ingevroren, hoe dankbaarder je keukenmachine je is) en daarna ongeveer 3 mokken bevroren fruit (een zak uit de vriezer van bijv de Lidl is helemaal prima)
Ik gebruikte hier bosbessen van vaders pluk, maar ander fruit is ook heerlijk! (Zie hieronder)
Zet de machine aan en laat alles flink tekeer gaan. Je giet ondertussen boven in de machine wat vloeistof. Dit kan vruchtensap zijn, maar ook plantaardige melk is een goede combi. Eventueel nog wat agave/rijststroop voor de enorme zoetekauw. Is de ijs op dikte? Dan versieren met wat muesli, fruit, kokos, chocolade of wat je maar lekker vind!

Hier wat awesome combi’s!

*Banaan-veel aardbei-plantaardige chocomelk en wat cacao.

*Banaan-mango-oatly mango / sinaasappelsap (mango vervangen of mixen met ananas is ook heerlijk)

*Banaan-bosbes of framboos-rijstemelk met kokos

*Banaan-rood fruit-kokosmelk

*Banaan met meer banaan, kokosmelk, paar dadels, pecannoot en ahornsiroop

Hier onder wat inspi foto’s van hoe deze nicecream bij ons op tafel komt.
Bijna nooit mango helaas, want dat vinden de kids niet lekker …