Snackplatter oud en nieuw

Wil jij nu ook genieten van zo’n snackplatter op oudejaarsavond ??

En ook geen zin om met de feestdagen de overbevolkte supermarkten in te moeten op jacht naar ingrediënten, of overal net naast te grijpen?

Dat treft! Ik maak een smakelijke schaal of plank vol luxe heerlijkheden voor jou en je gezelschap. (Een platter, met een sjiek woord.) Een platter kost je voor deze gelegenheid €12,50 per persoon.
Servies, schalen, planken en/of aardewerk krijg je gratis in bruikleen.

Maak het jezelf lekker en gemakkelijk!
Je hoeft hem alleen nog maar bij me te komen ophalen. Dat kan tussen 11.00 en 18.00 uur. (Bestel snel, dan grijp je niet mis, ik doe namelijk niet aan massaproductie)

Voor mij ook het moment om je alvast het beste te wensen en met je toasten op een smakelijk 2019 ! Ik heb een hapje en drankje klaarstaan en vertel je graag wat meer over mijn reis naar Parijs. (Vrijwillige bijdrage in de collectebus is welkom)

Bel of mail me; info@rebelicious.nl
– bestellen kan tot 28 december.

Sint Pannekoek

Wij wensen u een vrolijke en gezegde Sint Pannekoek! 

32 hoofden belegd met een pannenkoek. 13 liters soep opgegeten en 7 liter pannenkoekenbeslag opgebakken. Voor het eerst vierden we Sint Pannekoek vandaag. Een aanschuiftafel voor volwassenen èn kinderen !

Met Speciale dank aan iedereen die er was en speciaal aan Petra, Toos, Miranda en Jason voor hun enorme hulp en Monique voor het knippen van prachtige foto’s.

Aanschuiftafels 2019

Lieve mensen, 

Je kan je agenda vast stiekem bekijken, en gaan plannen… want de aanschuiftafels voor 2019 zijn bekend! 

Ook niet vergeten! 

Er is nog plek aan tafel op 14 december 2018, en dan staat er Hollandse pot op de kaart!

December is een beetje een rare maand, daarom ook gewoon lekker, simpel en ongecompliceerd samen eten. Kom je ook? 

(En bedankt Taalkamertje, het is weer een fijn overzichtje wat je voor me hebt gemaakt!! klik op foto voor volledige jaaroverzicht aanschuiftafels)

Alvast inschrijven? Mail dan je gewenste aanschuifmaaltijd, naam, adres, telnr naar info@rebelicious.nl en ik stuur je een mailtje ter bevestiging terug.

Of je plant lust

OF JE PLANT LUST

Vandaag (of morgen) ligt ie bij je in de brievenbus, als je in Oirschot, Spoordonk of de Beerzen woont ten minste! (De) Kektus ! 

Een prachtig glossy magazine. Voor en door ‘t turp.
Of durp of duhhrûp

Afgelopen woensdag bevond ik mij in de gelukkige omstandigheid mee te mogen proosten om dit heugelijke, “prikkend en kan soms ook steken” -de feit te vieren. 

Waarom ik ook een glaasje bubbels geschonken kreeg? Nou uhhh.. 

Pagina 11. Thats me. Over vegan eten. En dat je dan geen geitenwollie hoeft te zijn. (mag wel, want je mag natuurlijk zijn wie je wilt zijn) Ook over dat er vegans zijn die niet dun zijn, vegan eten niet per se duur is, en dat eiwitten ook in een sojaboon zitten. Maar ook ga ik met plaatselijke ondernemers spreken. Schrijf ik over vooroordelen, clichés en mijn kopzorgen. Over leuk en niet leuk.

En over planteneten. Dat. 

Lees je mee?

Koken in Parijs

Ik ga niet de hele Rebelicious-Facebookpagina, of deze website, vol zetten met mijn voorbereidingen om te gaan koken bij instituut  Gentle Gourmet in Parijs, maar af en toe zal ik hier een updateje bijzetten. Me volgen via de Facebookpagina; koken in Parijs òf website www.kokeninparijs.nl , zorgt er voor dat je first row met me mee reist. Dus help je me onder de brug vandaan???

 

 

mantelzorgers aan de kook

Workshop Basic Vegan

Vandaag verzorgde ik een informele workshop in de week van de mantelzorg, georganiseerd door Team wijzer – Lev groep gemeente Oirschot.

We maakten quiche, samosa en soep.
Er was fudge en er waren cupcakes.
Gezellige klets ontbrak zeker niet. En natuurlijk goede koffie. (Voor de kenners, die hier ooit aanschoven, dat is natuurlijk de befaamde fratsenkoffie ) 

Ik liet diverse vleesvervangers proeven, evenals verschillende kruiden en toepassingen uit de veganistische keuken zoals kala namak, rookzout en edelgist. Een tasje met info, fudge, een bedankbanaan (bedankt dat jij je zo inzet, beste mantelzorger!) en de Rebelicious folder (door; Taalkamertje) ging mee huiswaarts.

Parijs

Vive la france!

De rebellen en ik deden de Europese hoofdstad van de gastronomie aan! Parijs!

Een blog hierover volgt nog,  en ook vertel ik jullie daarin graag wat meer over Gentle Gourmet. Een vegan restaurant met een hoog gerenommeerde opleiding avancé Cuisine vegetale, waaraan ik volgend jaar hoop deel te nemen. De eerste afspraken zijn gemaakt, en zal ik naar alle waarschijnlijkheid me dus 2 maanden gaan settelen in Parijs! (Nu nog me inzetten om de financiën en een sabattical leave te regelen)

– en ook weer Franse les gaan volgen is niet onverstandig gebleken

Heb jij met mij voor 2019 een afspraak over catering of het verzorgen van een maaltijd voor jullie? Geen nood! Dat gaat gewoon door! (Ik heb geen afspraken gepland in de periode van de opleiding)

Happy Cow – app

Kennen jullie de HappyCow app??

Ik ben niet zo van de reclame hoor, maar soms zijn er pareltjes die ik graag deel met jullie!

HappyCow is een soort travel app. Nouja voor planteneters meer een heilige graal eigenlijk! Je vindt er in no time alle vegetarische en veganistische restaurants in de buurt, alle winkels, cateraars en zaken die voor jou van belang kunnen zijn.

Misschien in je eigen omgeving of misschien wel juist in de buurt van je vakantiebestemming. Waar je eigenlijk de weg niet goed kent in een stad.

Het is voor mij al zo vaak een reddende koe geweest! (Wat engel kan je het niet noemen, toch?)

Zo ook dit afgelopen weekend weer, toen ik met de kinderen de landsgrenzen over dook voor een bezoekje aan een grote stad in Duitsland.

Wist jij al dat ook Rebelicious te vinden is op HappyCow?

Nu vroeg ik me af;”Jij ook?”

Wellicht kan ik je volgen daar! Altijd leuk te zien waar anderen fijn hebben gegeten of geshopt!

Tot HappyCow’s dan maar??

Props gezocht!

PROPS GEZOCHT! ——->

Deze foto.. mijn lievelings! 

Foodfotografie is verre van mijn vakgebied. Maar deze foto heeft wel wat ik mooi vind om te zien op een plaat. 

Ok. De foto zou nòg beter zijn geweest als deze gekanteld was en dus recht. Veel bruikbaarder ook. 

(Maar tegen de tijd dat dat advies bij mij terecht kwam, had ik de burger al dubbel en dwars opgegeten, want hey, goed eten laat je niet koud worden )

Omdat ik niet voor iedere foto ander serviesgoed wil en kan aanschaffen, en echt fijn voor het milieu is dat ook niet. En dus dacht ik; Ik kan jullie om hulp vragen? 

Heb jij nog servies of gekke props, kickass bestek of iets anders van die strekking? En vind je dat leuk om die terug te zien op een van mijn foto’s? 

Ik ben je dankbaar als je me deze wilt lenen! Ik ga dan een gerecht verzinnen bij het kopje, bord, glas, bestek, tafelkleed, schaal of ‘keukending’ waar jij mee bij mij komt. 

Leuk? Ik vind van wel! En hoop dat jij dat ook zo voelt en de keukenkasten voor me opentrekt. 

Tot foto? 

#durftevragen  #dtv #lenen