Genieten!

Wat een heerlijk weer ! 

Daardoor voelde ik mezelf een enorme bofkont door gisteren op een prachtlocatie bij een geweldig leuk gezin een workshop (glutenvrij) vegan Indiaas te hebben mogen verzorgen. En ik heb echt al aardig wat workshops meegemaakt, maar zelden dat de deelnemers zo veel keukenskills hadden als binnen dit gezin. Daardoor extra tijd om te genieten van sfeervolle muziek, de mooie tuin, prachtige verhalen en reizen die de gezinsleden gemaakt hebben en kon kroelen met een lieve hond en een kat waar ik op slag helemaal verliefd op werd. 

Wil je workshoppen en heb je dus een allergie? Dan bespreken we dat! 

Geen probleem! 

Ps. Voor degene die info opgevragen hebben over de workshops? Of kom je aanschuiven en heb je daar wat over gevragen? Vanavond duik ik in de mail en stapel papieren op tafel. (Ik ben jullie niet vergeten )

En voor nu? Een kopje koffie en… geniet van vandaag!

Personal

LETS MAKE IT PERSONAL –

Vandaag is het nationale anti-dieetdag. 

Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord, maar op het nieuws vonden ze het belangrijk genoeg om te melden. 

Maar Loes wat moet je daar nu dan mee op deze Facebookpagina over (vegan) eten, koken en catering? 

Nouja, dat is een goede. 

Als zzp-er bèn ik eigenlijk m’n merknaam. En 3 dagen terug postte ik een foto van mijn ontbijt op instagram. Het was om een reactie te kunnen geven op mijn manier, op een nare reactie op een facebookpost over het onderwerp fatshaming. Dat raakte me. Diep. 

In de nieuwe Kektus schreef ik een stukje over hoe ik struggle met mijn gewicht. En hoe ik voel hoe er naar me gekeken wordt. Een frietje eten in het openbaar? Dat durf ik niet meer, bang voor reacties uit mijn omgeving…Fatshaming…

Toen ik nog pogingen deed te daten als alleenstaande zijnde (daar ben ik oa mee opgehouden doordat ik me na iedere afwijzingen nòg naarder voelde) bleek dat het uiterlijke plaatje wèl degelijk het eerste is wat telt. 

Sinds mijn pubertijd is mijn gewicht een probleem geweest, en ook ik ben nu zo vaak in het ziekenhuis geweest dat ik mijn gewicht al etterlijke malen in tijd heb doorgebracht bij instanties, van geestelijke zorg, tot diëtiek en obesitasklinieken die me misschien zouden kunnen helpen. Maar tevergeefs. 

En weet je? @bigvegansister Lisa Jansen (jawel, dat geweldig leuke mens van Taarten van Jansen) is opgestaan binnen “the vegan movement” om haar stem te laten horen. Over fatshaming. Want hoe vaak ik al niet de vraag gekregen heb; “Ben je nog maar pas vegan dan? Je bent zo dik…” Die zijn niet op een hand te tellen…. (ik grap er dan maar als een boer met kiespijn achteraan; “Never trust a skinny chef”

En ook het boek van @tatjanaalmuli -knap voor een dik meisje-is een van die boeken die op m’n pad kwam op het moment dat ik het het hardst nodig blijk te hebben.

Wat wil ik hiermee op het randje van deze dag die als anti dieetdag is bestempeld?

Je laten weten dat, en ik heb er zelf reuze moeite mee hoor! Het leven niet alleen bestaat uit je gewicht. En diëten. Dat je goed voor je lijf moet zorgen ja. Maar dat je ook moet kunnen blijven genieten. Want je loopt niet op deze planeet rond om alleen maar bezig te zijn met jezelf straffen door diëten. 

En dat als ik voor je kook, wil ik het liefste dat je je niet schuldig hoeft te voelen. 

Je mag juist tevreden zijn met jezelf. 

Wie je bent. Wat je doet en hoe je er uit ziet. En ja, ook wat je eet. Want, je eet plantaardig. En das aardig. Voor de dieren, voor de planeet, en ook voor jou…

Dus op het randje van deze anti dieetdag? 

Ben een beetje lief voor jezelf…

Een actie op Facebook!

foto van Loes Ofzo.
Foto/video voor inzamelingsactie wijzigen

Koken in culinair Parijs

Inzamelingsactie voor Loes Ofzo · 

Uitnodigen

VerslagBewerken

Ik heb het nog nooit gedaan dus denk wel dat ik het kan!
Een opleiding in vegan culinairy art en fine dining aan instuut Gentle Gourmet in Parijs! (nov dec ‘19)

Daar ligt mijn droom en werk ik hard om dat doel te behalen.
Hoe betaal ik dat? Ik wil het zaadje zo graag laten groeien!Meer weergeven


Loes Ofzo • 28 april 2019
Goed doel

 

“Je was op tv!”

Loes! Je was op tv! Uhhh yep. Echt er omheen kunnen gaat niet

Ik was op tv. Namelijk afgelopen dinsdag op omroep Brabant. En op omroep Brabant radio.

Eerst online op maandagavond een stukje (zie hieronder) en daarna dinsdag kort in het vroege nieuws, wat langer in het late.

Misschien lukt het me om de directe link te plaatsen, maar dat wordt dan een andere keer!

Omdat alles in stroomversnelling gebeurde: mogen-we-komen-filmen•en-hop•een-uur-later-waren-ze-er-, Had ik geen tijd om zenuwachtig te zijn (ook wel weer lekker)

Jezelf terug zien en horen is ècht akward. Maarre, wat ik eigenlijk zeggen wilde in dit stukje tekst? Er wordt een extra aanschuiftafel datum gepland! Dusse.. daar wil je bij zijn…

https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/2961136/Vegan-kok-Loes-wil-naar-Parijs-Ik-hoop-hartverscheurend-lekker-te-leren-koken

In het Eindhovens dagblad

Zoals jullie wellicht weten, ben ik me aan het inzetten om een droom waar te maken. Meer er over lees je op www.kokeninparijs.nl

En hieronder dus een foto uit het Eindhovens Dagblad, vanmorgen vers van de pers, en lees je wat over de aanschuiftafels die ik organiseer Waarbij ik je graag laat kennismaken met veganistisch eten en je nieuwe mensen leert kennen. Een avond waarbij je misschien wel eens bent aangeschoven!

Koffie met Joyce Vloet

Weten jullie nog?

20 februari kwam @joycevloet foto’s maken en deelde ik het recept van deze kruidkoek. (even naar beneden scrollen voor het recept) En ik vond deze foto’s zo prachtig dat ze even met jullie wilde delen. Want ik krijg er honger en dorst van als ik er naar kijk. Wat jullie?

De week zonder vlees

Gaan jullie nog carnavallen vandaag? Weet jij wat carnaval betekent? 

De meest waarschijnlijke oorsprong van het woord carnaval ligt in het Italiaanse carne levare (Kerklatijn: carnem levare), wat ‘opheffen/wegnemen van het vlees’ betekent. Het is een aankondiging van de 40 dagen vastentijd. 

Hoewel iedereen carnaval vooral kent van het vele bier en de zotte kleding, en vasten eigenlijk door bijna niemand nog gedaan wordt, is het bij uitstek een prachtig moment om eens stil te staan bij de campagne nationale week zonder vlees die dus uitstekend past in de dagen na carnaval. 

En als je toch wilde letten op je gewicht, dan is het een supergeschikt moment om ook eens bewust stil te staan bij dat wat wij eigenlijk allemaal in onze mond stoppen. 

Ik ga daar even extra op letten… en jij? 

De nationale week zonder vlees. 

Are you with me?

Kektus!

Zo! Korte nacht maar leuke dag!
Ik zit met de nieuwe Kektus op schoot (waar ik dus een column voor mocht schrijven-wat ik echt supertof vind om te doen) en geniet van een #rebelatte koffie met een plakje nog best warme kruidkoek.

Vandaag is @joycevloet hier om kiekjes te kieken in huize Rebelicious.
Dus daarom maakte ik nog even snel deze kruidkoek en drizzelde hem lekker vol met gecondenseerde kokosmelk.
Hoe maken?
Een kleine cakevorm is een must!

Verder;
250 gram zelfrijzend bakmeel
175 gram basterdsuiker,
een snufje zout,
3 tl rebelatte spicekruiden (kan je bij me kopen dus)
1 lepel keukenstroop of rijststroop
1,5 dl amandelmelk.

Ik gebruikte zelf voor wat extra ‘lucht’ en gewoon omdat ik het in huis heb, nog wat No-egg eggreplacer. Op 160 graden een uurtje in de oven, en hoppa! .

Bha… valentijn

Valentijnsdag. Bha wat lekker!

O wat een moeilijke dag! Valentijnsdag. Natuurlijk is alle commercie er omheen dat wat de boel enorm opblaast, en weet ik dat het onzin is, maar toch vind ik mezelf een beetje ‘zielig’ en hopeloos single op zo’n dag waarin de romantiek je om de oren vliegt. (En ik ben vast niet de enige!!! Gelukkig heb ik toffe mensen om me heen die me sarcastische post sturen om me op te vrolijken)

“Doe je dit jaar iets met Valentijn?”
Vroeg een vriendin. En toen ik m’n mond open deed omdat ze al wist welk antwoord er kwam, zei ze er direct achteraan;”Ik bedoel niet zelf!
Maar met koken!”

Daar over nagedacht…en het is natuurlijk lief voor dieren dat er ook lekkers verkocht wordt (ook door mij dus) waarin geen leed verwerkt zit. Dat is ook liefde verklaren….

Dus doe ik het volgende; ik maak een romige chocoladefudge met een vulling van pinda’s, rozijnen, cranberry’s en balsamicocreme, aardbeien en chocochunks, cacaonibs en hazelnoten met liefde voor jouw lief; (of om samen te delen) en als je wilt schrijf ik daar een briefje voor je bij. Want ik help de liefde met liefde een handje! Niemand om mee te delen of geen lief? Ben dan lief voor jezelf, dan maak ik hem voor jou alleen. En schijf voor jou een persoonlijke brief van mij, aan jou. Omdat je het waard bent.

Omdat mijn agenda maar een beperkte oplage toelaat (dat is de reden dat ik pas zo laat met mijn fudge op de proppen kom) en ik niet weet of de postbodes al die liefdesboodschappen verwerken kunnen, vraag ik je om de fudge te bestellen voor maandag 11 februari 12.00 uur. Dan breng ik het doosje dinsdag naar het postkantoor!

Het blok heavy love fudge past in een brievenbusdoosje, en is dus 18,5cm x 11 cm. Je betaald 12.50 (incluis verzendkosten.)

Stuur je me een direct messagebericht of appje als je dit wel ziet zitten?

31 december

31 december tussen 10.00 en 18.00 uur..
Ben jij van harte welkom!

Dit “filmpje” maakte ik vorig jaar bij Gentle Gourmet, waar ik aankomend jaar wil gaan studeren in hartje Parijs. En ik plaats het filmpje hier nu als uitnodiging om met jullie te toasten!

Een oud en nieuw Borrel!

Vorig jaar nodigde ik jullie voor het eerst uit op oudjaarsdag, en dat was zo gezellig dat ik het dit jaar graag dunnetjes overdoe!

Graag schenk ik een kop thee, koffie met #rebelatte frisje of ander drankje voor je in op 31 december. Om jullie te bedanken voor jullie feedback, vriendschap, contact, of wellicht om elkaar voor het eerst in het echt te ontmoeten.
Te vragen naar jullie jaar, en dat wat komen gaat.

Laat je me weten of je ook even langs komt? (Via een berichtje of mailtje bijvoorbeeld?) Dan kan ik zorgen dat ik voldoende lekkers op de plank heb liggen.

Gentle gourmet kir royale