“Je was op tv!”

Loes! Je was op tv! Uhhh yep. Echt er omheen kunnen gaat niet

Ik was op tv. Namelijk afgelopen dinsdag op omroep Brabant. En op omroep Brabant radio.

Eerst online op maandagavond een stukje (zie hieronder) en daarna dinsdag kort in het vroege nieuws, wat langer in het late.

Misschien lukt het me om de directe link te plaatsen, maar dat wordt dan een andere keer!

Omdat alles in stroomversnelling gebeurde: mogen-we-komen-filmen•en-hop•een-uur-later-waren-ze-er-, Had ik geen tijd om zenuwachtig te zijn (ook wel weer lekker)

Jezelf terug zien en horen is ècht akward. Maarre, wat ik eigenlijk zeggen wilde in dit stukje tekst? Er wordt een extra aanschuiftafel datum gepland! Dusse.. daar wil je bij zijn…

https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/2961136/Vegan-kok-Loes-wil-naar-Parijs-Ik-hoop-hartverscheurend-lekker-te-leren-koken

In het Eindhovens dagblad

Zoals jullie wellicht weten, ben ik me aan het inzetten om een droom waar te maken. Meer er over lees je op www.kokeninparijs.nl

En hieronder dus een foto uit het Eindhovens Dagblad, vanmorgen vers van de pers, en lees je wat over de aanschuiftafels die ik organiseer Waarbij ik je graag laat kennismaken met veganistisch eten en je nieuwe mensen leert kennen. Een avond waarbij je misschien wel eens bent aangeschoven!

Koffie met Joyce Vloet

Weten jullie nog?

20 februari kwam @joycevloet foto’s maken en deelde ik het recept van deze kruidkoek. (even naar beneden scrollen voor het recept) En ik vond deze foto’s zo prachtig dat ze even met jullie wilde delen. Want ik krijg er honger en dorst van als ik er naar kijk. Wat jullie?

De week zonder vlees

Gaan jullie nog carnavallen vandaag? Weet jij wat carnaval betekent? 

De meest waarschijnlijke oorsprong van het woord carnaval ligt in het Italiaanse carne levare (Kerklatijn: carnem levare), wat ‘opheffen/wegnemen van het vlees’ betekent. Het is een aankondiging van de 40 dagen vastentijd. 

Hoewel iedereen carnaval vooral kent van het vele bier en de zotte kleding, en vasten eigenlijk door bijna niemand nog gedaan wordt, is het bij uitstek een prachtig moment om eens stil te staan bij de campagne nationale week zonder vlees die dus uitstekend past in de dagen na carnaval. 

En als je toch wilde letten op je gewicht, dan is het een supergeschikt moment om ook eens bewust stil te staan bij dat wat wij eigenlijk allemaal in onze mond stoppen. 

Ik ga daar even extra op letten… en jij? 

De nationale week zonder vlees. 

Are you with me?

Kektus!

Zo! Korte nacht maar leuke dag!
Ik zit met de nieuwe Kektus op schoot (waar ik dus een column voor mocht schrijven-wat ik echt supertof vind om te doen) en geniet van een #rebelatte koffie met een plakje nog best warme kruidkoek.

Vandaag is @joycevloet hier om kiekjes te kieken in huize Rebelicious.
Dus daarom maakte ik nog even snel deze kruidkoek en drizzelde hem lekker vol met gecondenseerde kokosmelk.
Hoe maken?
Een kleine cakevorm is een must!

Verder;
250 gram zelfrijzend bakmeel
175 gram basterdsuiker,
een snufje zout,
3 tl rebelatte spicekruiden (kan je bij me kopen dus)
1 lepel keukenstroop of rijststroop
1,5 dl amandelmelk.

Ik gebruikte zelf voor wat extra ‘lucht’ en gewoon omdat ik het in huis heb, nog wat No-egg eggreplacer. Op 160 graden een uurtje in de oven, en hoppa! .

Bha… valentijn

Valentijnsdag. Bha wat lekker!

O wat een moeilijke dag! Valentijnsdag. Natuurlijk is alle commercie er omheen dat wat de boel enorm opblaast, en weet ik dat het onzin is, maar toch vind ik mezelf een beetje ‘zielig’ en hopeloos single op zo’n dag waarin de romantiek je om de oren vliegt. (En ik ben vast niet de enige!!! Gelukkig heb ik toffe mensen om me heen die me sarcastische post sturen om me op te vrolijken)

“Doe je dit jaar iets met Valentijn?”
Vroeg een vriendin. En toen ik m’n mond open deed omdat ze al wist welk antwoord er kwam, zei ze er direct achteraan;”Ik bedoel niet zelf!
Maar met koken!”

Daar over nagedacht…en het is natuurlijk lief voor dieren dat er ook lekkers verkocht wordt (ook door mij dus) waarin geen leed verwerkt zit. Dat is ook liefde verklaren….

Dus doe ik het volgende; ik maak een romige chocoladefudge met een vulling van pinda’s, rozijnen, cranberry’s en balsamicocreme, aardbeien en chocochunks, cacaonibs en hazelnoten met liefde voor jouw lief; (of om samen te delen) en als je wilt schrijf ik daar een briefje voor je bij. Want ik help de liefde met liefde een handje! Niemand om mee te delen of geen lief? Ben dan lief voor jezelf, dan maak ik hem voor jou alleen. En schijf voor jou een persoonlijke brief van mij, aan jou. Omdat je het waard bent.

Omdat mijn agenda maar een beperkte oplage toelaat (dat is de reden dat ik pas zo laat met mijn fudge op de proppen kom) en ik niet weet of de postbodes al die liefdesboodschappen verwerken kunnen, vraag ik je om de fudge te bestellen voor maandag 11 februari 12.00 uur. Dan breng ik het doosje dinsdag naar het postkantoor!

Het blok heavy love fudge past in een brievenbusdoosje, en is dus 18,5cm x 11 cm. Je betaald 12.50 (incluis verzendkosten.)

Stuur je me een direct messagebericht of appje als je dit wel ziet zitten?

31 december

31 december tussen 10.00 en 18.00 uur..
Ben jij van harte welkom!

Dit “filmpje” maakte ik vorig jaar bij Gentle Gourmet, waar ik aankomend jaar wil gaan studeren in hartje Parijs. En ik plaats het filmpje hier nu als uitnodiging om met jullie te toasten!

Een oud en nieuw Borrel!

Vorig jaar nodigde ik jullie voor het eerst uit op oudjaarsdag, en dat was zo gezellig dat ik het dit jaar graag dunnetjes overdoe!

Graag schenk ik een kop thee, koffie met #rebelatte frisje of ander drankje voor je in op 31 december. Om jullie te bedanken voor jullie feedback, vriendschap, contact, of wellicht om elkaar voor het eerst in het echt te ontmoeten.
Te vragen naar jullie jaar, en dat wat komen gaat.

Laat je me weten of je ook even langs komt? (Via een berichtje of mailtje bijvoorbeeld?) Dan kan ik zorgen dat ik voldoende lekkers op de plank heb liggen.

Gentle gourmet kir royale

Kerst-fudge

De kerstman- en vrouw kwamen langs met een doosje, jawel, fudge!

Eigenlijk kan ik geen #fudge meer zien Een cadeautje uit eigen doos 😉

Maar wat fijn weer, om voor de hele buurt het kerstpresentje te hebben mogen verzorgen. Ik maakte het mezelf lekker makkelijk (kuch) door 7 verschillende smaken te maken. Fijne feestdagen!

Snackplatter oud en nieuw

Wil jij nu ook genieten van zo’n snackplatter op oudejaarsavond ??

En ook geen zin om met de feestdagen de overbevolkte supermarkten in te moeten op jacht naar ingrediënten, of overal net naast te grijpen?

Dat treft! Ik maak een smakelijke schaal of plank vol luxe heerlijkheden voor jou en je gezelschap. (Een platter, met een sjiek woord.) Een platter kost je voor deze gelegenheid €12,50 per persoon.
Servies, schalen, planken en/of aardewerk krijg je gratis in bruikleen.

Maak het jezelf lekker en gemakkelijk!
Je hoeft hem alleen nog maar bij me te komen ophalen. Dat kan tussen 11.00 en 18.00 uur. (Bestel snel, dan grijp je niet mis, ik doe namelijk niet aan massaproductie)

Voor mij ook het moment om je alvast het beste te wensen en met je toasten op een smakelijk 2019 ! Ik heb een hapje en drankje klaarstaan en vertel je graag wat meer over mijn reis naar Parijs. (Vrijwillige bijdrage in de collectebus is welkom)

Bel of mail me; info@rebelicious.nl
– bestellen kan tot 28 december.

Sint Pannekoek

Wij wensen u een vrolijke en gezegde Sint Pannekoek! 

32 hoofden belegd met een pannenkoek. 13 liters soep opgegeten en 7 liter pannenkoekenbeslag opgebakken. Voor het eerst vierden we Sint Pannekoek vandaag. Een aanschuiftafel voor volwassenen èn kinderen !

Met Speciale dank aan iedereen die er was en speciaal aan Petra, Toos, Miranda en Jason voor hun enorme hulp en Monique voor het knippen van prachtige foto’s.