31 december

31 december tussen 10.00 en 18.00 uur..
Ben jij van harte welkom!

Dit “filmpje” maakte ik vorig jaar bij Gentle Gourmet, waar ik aankomend jaar wil gaan studeren in hartje Parijs. En ik plaats het filmpje hier nu als uitnodiging om met jullie te toasten!

Een oud en nieuw Borrel!

Vorig jaar nodigde ik jullie voor het eerst uit op oudjaarsdag, en dat was zo gezellig dat ik het dit jaar graag dunnetjes overdoe!

Graag schenk ik een kop thee, koffie met #rebelatte frisje of ander drankje voor je in op 31 december. Om jullie te bedanken voor jullie feedback, vriendschap, contact, of wellicht om elkaar voor het eerst in het echt te ontmoeten.
Te vragen naar jullie jaar, en dat wat komen gaat.

Laat je me weten of je ook even langs komt? (Via een berichtje of mailtje bijvoorbeeld?) Dan kan ik zorgen dat ik voldoende lekkers op de plank heb liggen.

Gentle gourmet kir royale

Kerst-fudge

De kerstman- en vrouw kwamen langs met een doosje, jawel, fudge!

Eigenlijk kan ik geen #fudge meer zien Een cadeautje uit eigen doos 😉

Maar wat fijn weer, om voor de hele buurt het kerstpresentje te hebben mogen verzorgen. Ik maakte het mezelf lekker makkelijk (kuch) door 7 verschillende smaken te maken. Fijne feestdagen!

Snackplatter oud en nieuw

Wil jij nu ook genieten van zo’n snackplatter op oudejaarsavond ??

En ook geen zin om met de feestdagen de overbevolkte supermarkten in te moeten op jacht naar ingrediënten, of overal net naast te grijpen?

Dat treft! Ik maak een smakelijke schaal of plank vol luxe heerlijkheden voor jou en je gezelschap. (Een platter, met een sjiek woord.) Een platter kost je voor deze gelegenheid €12,50 per persoon.
Servies, schalen, planken en/of aardewerk krijg je gratis in bruikleen.

Maak het jezelf lekker en gemakkelijk!
Je hoeft hem alleen nog maar bij me te komen ophalen. Dat kan tussen 11.00 en 18.00 uur. (Bestel snel, dan grijp je niet mis, ik doe namelijk niet aan massaproductie)

Voor mij ook het moment om je alvast het beste te wensen en met je toasten op een smakelijk 2019 ! Ik heb een hapje en drankje klaarstaan en vertel je graag wat meer over mijn reis naar Parijs. (Vrijwillige bijdrage in de collectebus is welkom)

Bel of mail me; info@rebelicious.nl
– bestellen kan tot 28 december.

Sint Pannekoek

Wij wensen u een vrolijke en gezegde Sint Pannekoek! 

32 hoofden belegd met een pannenkoek. 13 liters soep opgegeten en 7 liter pannenkoekenbeslag opgebakken. Voor het eerst vierden we Sint Pannekoek vandaag. Een aanschuiftafel voor volwassenen èn kinderen !

Met Speciale dank aan iedereen die er was en speciaal aan Petra, Toos, Miranda en Jason voor hun enorme hulp en Monique voor het knippen van prachtige foto’s.

Aanschuiftafels 2019

Lieve mensen, 

Je kan je agenda vast stiekem bekijken, en gaan plannen… want de aanschuiftafels voor 2019 zijn bekend! 

Ook niet vergeten! 

Er is nog plek aan tafel op 14 december 2018, en dan staat er Hollandse pot op de kaart!

December is een beetje een rare maand, daarom ook gewoon lekker, simpel en ongecompliceerd samen eten. Kom je ook? 

(En bedankt Taalkamertje, het is weer een fijn overzichtje wat je voor me hebt gemaakt!! klik op foto voor volledige jaaroverzicht aanschuiftafels)

Alvast inschrijven? Mail dan je gewenste aanschuifmaaltijd, naam, adres, telnr naar info@rebelicious.nl en ik stuur je een mailtje ter bevestiging terug.

Of je plant lust

OF JE PLANT LUST

Vandaag (of morgen) ligt ie bij je in de brievenbus, als je in Oirschot, Spoordonk of de Beerzen woont ten minste! (De) Kektus ! 

Een prachtig glossy magazine. Voor en door ‘t turp.
Of durp of duhhrûp

Afgelopen woensdag bevond ik mij in de gelukkige omstandigheid mee te mogen proosten om dit heugelijke, “prikkend en kan soms ook steken” -de feit te vieren. 

Waarom ik ook een glaasje bubbels geschonken kreeg? Nou uhhh.. 

Pagina 11. Thats me. Over vegan eten. En dat je dan geen geitenwollie hoeft te zijn. (mag wel, want je mag natuurlijk zijn wie je wilt zijn) Ook over dat er vegans zijn die niet dun zijn, vegan eten niet per se duur is, en dat eiwitten ook in een sojaboon zitten. Maar ook ga ik met plaatselijke ondernemers spreken. Schrijf ik over vooroordelen, clichés en mijn kopzorgen. Over leuk en niet leuk.

En over planteneten. Dat. 

Lees je mee?

Koken in Parijs

Ik ga niet de hele Rebelicious-Facebookpagina, of deze website, vol zetten met mijn voorbereidingen om te gaan koken bij instituut  Gentle Gourmet in Parijs, maar af en toe zal ik hier een updateje bijzetten. Me volgen via de Facebookpagina; koken in Parijs òf website www.kokeninparijs.nl , zorgt er voor dat je first row met me mee reist. Dus help je me onder de brug vandaan???

 

 

mantelzorgers aan de kook

Workshop Basic Vegan

Vandaag verzorgde ik een informele workshop in de week van de mantelzorg, georganiseerd door Team wijzer – Lev groep gemeente Oirschot.

We maakten quiche, samosa en soep.
Er was fudge en er waren cupcakes.
Gezellige klets ontbrak zeker niet. En natuurlijk goede koffie. (Voor de kenners, die hier ooit aanschoven, dat is natuurlijk de befaamde fratsenkoffie ) 

Ik liet diverse vleesvervangers proeven, evenals verschillende kruiden en toepassingen uit de veganistische keuken zoals kala namak, rookzout en edelgist. Een tasje met info, fudge, een bedankbanaan (bedankt dat jij je zo inzet, beste mantelzorger!) en de Rebelicious folder (door; Taalkamertje) ging mee huiswaarts.

Parijs

Vive la france!

De rebellen en ik deden de Europese hoofdstad van de gastronomie aan! Parijs!

Een blog hierover volgt nog,  en ook vertel ik jullie daarin graag wat meer over Gentle Gourmet. Een vegan restaurant met een hoog gerenommeerde opleiding avancé Cuisine vegetale, waaraan ik volgend jaar hoop deel te nemen. De eerste afspraken zijn gemaakt, en zal ik naar alle waarschijnlijkheid me dus 2 maanden gaan settelen in Parijs! (Nu nog me inzetten om de financiën en een sabattical leave te regelen)

– en ook weer Franse les gaan volgen is niet onverstandig gebleken

Heb jij met mij voor 2019 een afspraak over catering of het verzorgen van een maaltijd voor jullie? Geen nood! Dat gaat gewoon door! (Ik heb geen afspraken gepland in de periode van de opleiding)