Rookworstchips van Hema is vegan

Rookworstchips van Hema is vegan!

Vandaag was best een beetje spannend! Dat wilde ik met jullie delen…
Ik stapte uit m’n comfortzone, zo voor een lens van de camera. 

In het najaar zal ik waarschijnlijk wel ergens met m’n brabantsche tongval te horen (en zien) zijn.Zo tegen dat de Hema de rookworstchips weer in de winkel heeft liggen…

Wisten jullie dat ik deze chips altijd in de erwtensoep serveer???? Want een rookworst is niet vegan. Deze chips echter….wel!

Camera draaiende heb ik gedacht als Pipi Langkous; “Ik heb het nog nooit gedaan, dus denk wel dat ik het kan.”

Bedankt tof camerateam! Jullie waren knettergezellig! En bedankt voor het ijsje!

To be continued….

Mexicaans aanschuifdiner

Aanschuifdiner texmex

Bedankt voor de mooie gesprekken, gezelligheid, jullie hulp en aanwezigheid! 

Vandaag was de Mexicaanse aanschuiftafel weer helemaal gevuld. Met jullie, maar ook met eten 😉 Fijne gesprekken gevoerd, lekker wijntje gedronken en genoten! 

We aten fajita, tortilla, taco, soep, guacomole, salsa, chili sin carne, churros en nog meer Mexicaans ! 

Willen jullie ook nieuwe mensen leren kennen? Ongedwongen tafelen met anderen? Niet alleen eten? Betaalbaar een avondje “uit”? Genieten van plantaardig eten? In juni is er weer een aanschuifdiner! 

Ook dank voor de lieve cadeaus (had niet gehoeven, maar wat zijn ze mooi! – ik bedoel maar, mooie schalen, weirde  bietensokken, tulpen en een zelfgemaakte kamerplant. Hoe kon ik ooit zonder? Machtig leuk! Thanx!)

Speciaal ook bedankt aan Miranda Smulders voor je hulp vanmiddag.

Tunesië, here I come !

Vegan koken in Tunesie

Normaal deel ik niet zo heel veel over mijn privé leven hier op Facebook of mijn website. Vandaag ben ik in een jubelstemming en deel ik toch even iets met jullie…

Ok, het gaat òòk (toch weer) over koken en eten… 

Zoals je misschien wist, ben ik buiten mijn passie voor koken om, ook nog met heel veel plezier conductrice bij NS.

Èven was het spannend de afgelopen maanden… maar.. vandaag kreeg ik te horen dat Marijke Frings , een van mijn favo collega’s, mijn “reddende engel” gaat zijn! (Op de foto zie je haar linksboven druk in de weer met het maken van een vegan room voor in de taart die we bakten bij de hight tea workshop vorig jaar) Wat ben ik blij met haar!! Zij gaat wat dagen met me ruilen…

Zodat….. Ik kan gaan koken in Tunesië!!!!
Ik heb er verschrikkelijk veel zin in! 

Nog nooit was ik zo ver van huis, helemaal in m’n uppie, maar wat een avontuur!  Inkopen op de markten en souks. Handgemaakt servies in Nabeul door mijn handen laten gaan, en stoeien met de ingrediënten die daar verkrijgbaar zijn, en misschien wel helemaal nieuw voor me… Dat is dus maar hopen dat wat ik kook ook lekker gevonden wordt! 

Ben jij ooit in Tunesië geweest? 
Wat vond je van het eten daar? 
Heb je nog fijne tips of tricks voor me misschien?

ZZP

It is getting serious…

Wat ik nog met jullie wilde delen….

Al lang aan gedacht, en toen niet gedaan… vorige week nog wat geduimendraait. En wat nachten rusteloos geslapen… Nu officieel dus! 

Nog wat kleine aanpassingen nodig, 
maar het vroegere Made by Rebel, 
is nu officieel Rebelicious en bij de kamer van koophandel sta ik nu officieel als kok en eventcatering te boek.. 

Dus bedrijven die eten bij me willen bestellen of me als kok willen inhuren? Factuur kan dus gewoon….

Spannende ontwikkelingen allemaal…

Vrienden van overal over de aardbol

Workaway vrienden

Eerder schreef ik al eens over workaway. Reizigers over de hele aardbol “meren” soms even in Oostelbeers aan, en worden voor een korte periode deel van het gezin, en helpen ons een handje mee. 

Ook vraag ik hen altijd om een recept (vega of vegan) achter te laten, omdat ik ooit in de toekomst er een leuk werelds kookboek van wil maken. Zo kwam deze week Dennis aus Germany een paar dagen langs! Hij liet een heerlijk recept achter voor zuchinni salade, dat ik via instagram (heb je dat niet check dan de website voor het recept) zal delen aankomende week. En toevallig had ik zelf dinsdag òòk een courgettesalade op het menu staan… (zie foto) 

Omdat Dennis heel gezond leeft, geen stroopwafels voor deze wereldreiziger! Maar in plaats daarvan “getatoeëerde” bananen. 

Dennis, vielen dank und veel plezier in Japan! Karaoke ze!!

aanschuifdiner, lekker vegan eten in Oostelbeers

Bedankt aanschuivers van het indiaas aanschuifdiner

Wat fijn dat jullie bij het aanschuifdiner waren!

Bedankt allemaal lieve aanschuivers,
voor jullie gezelligheid en mooie gesprekken. Bedankt Toos voor al je hulp. Bedankt allemaal voor de fijne avond.

Nog nieuwsgierig wat er op het menu stond? Nou….. rode linzensoep met een bladerdeegje met panch puren en kokos, raita met ananas en gember, samosa, gepofte linzen, chana chat salade, naanbrood, raita met erwt en munt, limoenpickle, bloemkool curry, dahl met veel kokos, papadem, courgettecurry, “garnalen” madras, mangochutney en mangosalade.
Toe een kokosijsje met Indiase zoetigheid en een granaatappelsiroop.
Koffie en thee toe!

Hieperdepiep!

Hieperdepiep! Nouja… piep? Hoera!


Vandaag al weer 39….
En een feestje? Dit jaar niet hoor!

(Hoewel de versgebakken chocogevulde croissantjes door de kleine rebellen eigenlijk best wel een feestje waren!)

Wat wel een feestje was vandaag, was dat ik een 150 cupcakes mocht bakken. Voor een afdeling van het ziekenhuis in Tilburg. Alle broeders, zusters, doktoren, poetsers, medewerkers etc. aan de cake!
Heb jij een reden voor een feestje?
Dan bak ik ook graag voor jou.
Of kook. Of beiden!

Ontbijt op bed gebracht? Gezellige picknick? Intiem diner? Lopend buffet? Meter hoge taart? Mooie schalen vol kleine hapjes? Smakelijke ideeën?
Hoe gekker, hoe leuker!
Ik denk graag met je mee.
Stuur maar een berichtje, of bel me!

NL Doet Deed jij ook mee?

NL doet en ik deed me

Dit weekend was het NL doet.
Waarschijnlijk welbekend door onder andere reclame en tv-spots voor de grootste vrijwilligersactie van Nederland!

Voor mij betekende dat ik lekkers mocht bakken voor mensen in een 24-uursvoorziening voor beschermd wonen in Eindhoven. Er was natuurlijk fudge, in meerdere smaken, maar ook appelgebak en chocoladecupcakes.
Zoals je ziet in het filmpje hieronder hebben ook Wim lex en Máxima hun handjes uit de mouwen gestoken.
En jij? Zet jij je ergens voor in?
Of ben je vrijwilliger? (Ja ik ben best wel nieuwsgierig)

En nu? Heb ik zin in pannenkoeken….

wim lex en maxima bakken pannenkoeken

 

Eten verbindt

ETEN VERBINDT – en dat is heerlijk….

Een jaar of wat geleden vertelde ik hier al eens wat over workaway. En eigenlijk? Doe ik dat nu weer. Mocht je m’n vorige stukje hebben gemist hierover, zal ik het in het kort nog even uitleggen.

 

Een workaway is een “werkervaring” in het buitenland. Het gaat eigenlijk vooral om de culturele uitwisseling.
Je biedt onderdak aan iemand uit een ander land voor een samen afgesproken periode, of reist zelf naar een ander land om daar dus te leven, werken, en levenservaring op te doen.

Omdat ik kids heb, is in een ander land als workaway verblijven, voor mij geen optie. Maar ik had toch graag wat meer van de wereld gezien.
En daarom? Nodig ik de wereld bij mij thuis uit. Kan ik niet de wereld in? Dan komt de wereld toch gewoon bij ons?
Van Frankrijk via Canada, Amerika langs Taiwan en door Bulgarije…ze deden allemaal het pittoreske Oostelbeers aan…

Omdat eten verbind, geef ik in mijn workaway-host profiel ook aan dat ik graag de workaway wat echt traditionele Nederlandse gerechten (op z’n vegan’s) voorschotel. Dat kan een stamppot zijn, maar ook poffertjes, erwtensoep, pepernoten, worstenbroodjes, peperkoek, stroopwafels, drop, beschuit met muisjes, bitterballen, pannenkoeken, hachee, kapsalon of hagelslag bijvoorbeeld.

Ook vraag ik de workaway logeetjes (tijdelijke familie noem ik ze liever) om
een vegetarisch of veganistisch gerecht achter te laten voor in een map.
Ooit, als ik later groot ben, dan ga ik deze recepten met foto in boekvorm laten drukken. Dat zou ik echt knetterleuk vinden. Dat ga ik doen!

Afgelopen week verbleef Lenora bij ons.
Een Amerikaanse spontane jongedame uit Oregon die, èèn Nederlands woord heeft geleerd; Bitterball.
We gingen eten bij de buren. Boterhammen met hagelslag thuis.
Aten in Amsterdam in de vegan junkfoodbar, we maakten de vreemdste tosti’s. Aten in een kraakpand en ik kookte voor haar. Friet met hachee (van jackfruit) bloemkool uit de oven, Indiaas, pasta etc.

 

Afgelopen week vertelde ik haar dat ik vroeger voor ik plantaardig ging eten, dol was op Reeses. En liet haar mijn verzameling Reeses-parefenaria zien.
Het recept wat ze voor me achter liet?
Zelfs al voor ik haar verteld had over mijn zwak voor de Reeses?
Een vegan peanutbuttercup-pie !!!!
Die ga ik snel maken.
Hoe Amerikaans… ❤

Wat voor mij echt heel duidelijk is?
Eten verbind. En dat?
Is in alle opzichten heerlijk…..

Thanx Lenora for staying with us!

Als je dit bericht tot het einde hebt gelezen, is mijn vraag aan jou…’welk gerecht heeft jou verbonden met een land? Of aan welk gerecht heb jij veel vakantie-herinneringen ?